Ana Sayfa ISPCONFIG ISPCONFIG-3 FTP Uzantısı Tanımlama

ISPCONFIG-3 FTP Uzantısı Tanımlama

ISPCONFIG üzerinde bir web sitesi tanımladığınızda temel DNS kayıtlarını otomatik olarak oluşturur fakat alışa geldiğimiz üzere FTP bağlantıları için ftp.benimsitem.com şeklinde bir A kaydı oluşmaz. Oluşturduğunuz web sitenize FTP üzerinden bağlanmak istediğinizde sunucu alanına benimsitem.com yazarak bağlanabilirsiniz.

Bu bir eksik veya hata değil, dünya genelinde bir çok hosting firması zaten ftp.* şeklinde A kaydı siz talep etmedikçe oluşturmaz 🙂 Ancak ülkemizde böyle bir alışkanlık söz konusu.

Bu rehberimizde sizlere ISPCONFIG’ı default olarak ftp.* kaydını oluşturması için nasıl konfigüre edeceğinizi anlatacağız.

ISPCONFIG açık kaynak kodlu ve yüksek seviyede optimize edilebilir bir sistem, bunun en önemli nedeni de neredeyse tüm prosesler için bir template yani şablon dosyasının olması, DNS kayıtları için de bir şablon dosyası var değişikliklerimizi bu dosyada yapacağız.

DNS şablonunu değiştirmek için, panelde bulunan DNS butonuna tıklıyoruz, sol tarafta bulunan Templates butonuna tıklıyoruz, çıkan listeden Default yazısına tıklıyoruz.

Template bölümünde

A|www|{IP}|0|3600

satırı ile

A|mail|{IP}|0|3600

satırı arasına

A|ftp|{IP}|0|3600

satırını ekliyoruz.

Yani düzenleme sonrası Temple bölümü şöyle görünmeli;

Save butonuna basarak kaydediyoruz, bundan sonra web sitesi oluşturmadan önce DNS Wizard ile tanımlayacağımız DNS kayıtlarına otomatik olarak ftp*. kaydı da eklenecek, yani ftp.benimsitem.com kaydı otomatik olarak oluşturulacak.

Sevgiler 🙂

fsc
fsc
1996 Yılından bu yana Yurtiçi ve Yırtdışında Bilişim Sektörü'nde hizmet veriyor. Network, Ağ Güvenliği, Linux, Windows sunucular ve bir çok programlama dilinde uzman. Teknoloji, işini karmaşık göstererek kendini Süpermen olarak tanıtma sevdalısı megalomanyakların gösterdiği/anlattığı kadar karmaşık değil, yapamazsın dedikleri her şeyi yapar, anlamazsın dedikleri her şeyi anlarsınız, yeter ki kendinize inanın ve güvenin.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Adobe Acrobat Reader Yüklü Olmayan Bilgisayarda PDF Dosyası Yazdırma

Adobe tarafından geliştirilen Acrobat Reader uygulaması hepimizin bilgisayarında olan ve standart olarak kullandığımız bir uygulama. Peki bir PDF çıktısı almanız gerekiyor ve kullandığınız bilgisayarda acrobat...

Ubuntu OpenSSH Kurulumu

Ubuntu üzerinde bir yazılım kurmak için genellikle iki seçeneğiniz vardır; Ubuntu Software arayüzü apt komutu ile terminal üzerinden kurulum Linux sistemlerin en zevkli yanı ve...

Linux Sunucuya SSH Bağlantısı Kurma

Sunucumuza ssh bağlantısı yapmak için en yaygın ssh uygulaması olan PuTTY’yi kullanacağız. PuTTY uygulamasını  http://the.earth.li/~sgtatham/putty/latest/w64/putty-64bit-0.73-installer.msi adresinden indirebilirsiniz. PuTTY uygulamasını çalıştırıyoruz, Host Name : sunucumuzun ip adresi –...

Cobian Mükemmel Yedekleme Aracı

Yedekleme, IT yönetiminin en sorunlu ve en dikkat edilmesi gereken işlemlerinden birisidir, yönettiğiniz sistemde periyodik olarak yedekleme yapmıyor iseniz karşılaşacağınız herhangi bir sorunda ciddi...

Recent Comments