Profwiz Windows Domain – Etki alanı Migrasyon Aracı

0
1156

Kurumsal bir ağda Domain (Etki Alanı)’e katılmamış ve aktif kullanımda olan bir bilgisayarı, Domain’e dahil ettikten sonraki Masaüstü,Belgelerim,İnternet kısayolları,yazıcılar ve Outlook gibi mail programlarının profillerini Domain kullanıcısının profiline taşımak her zaman çok zahmetli bir iş olmuştur.

Bu tür durumlarda yardımınıza hızır gibi yetişen uygulama ise  ForensiT firması tarafından geliştirilmiş ve ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Bizim de 1.0 versiyonundan bu yana kullandığımız ve bugüne kadar hiç bir sorun ile karşılaşmadığımız bu uygulamayı sizlerle paylaşmak istedik.

Bu uygulama sayesinde sadece bir kaç tık ile, Workgroup olarak çalışan bilgisayarı Domain’e dahil edebilir ve kullanıcının aktif tüm profillerini hiç bir kayıp yaşamadan Domain kullanıcısına aktarabilirsiniz.

Önemli Not : Uygulama outlook profilini (mail hesapları ve veri dosyası konumları) tamamen taşıyor ancak mail hesaplarına ait şifreler geri döndürülemez şekilde kriptolandığı için mail hesabı şifrelerini taşıyamıyor, taşıma işlemi öncesinde lütfen mail hesaplarınıza ait şifreleri not alın.

Uygulamayı geliştiren firmanın web sitesinde yine profil taşıma ile ilgili bir çok farklı uygulama da mevcut.

Uygulama geliştiricinin web sitesi : http://www.forensit.com/downloads.html

Profwiz Windows Domain – Etki alanı Migrasyon Aracı
Önceki İçerikİki Tarih Arasındaki Gün Farkını Bulma
Sonraki İçerikDosya Klasör Arama Asistanı
fsc
1996 Yılından bu yana Yurtiçi ve Yırtdışında Bilişim Sektörü'nde hizmet veriyor. Network, Ağ Güvenliği, Linux, Windows sunucular ve bir çok programlama dilinde uzman. Teknoloji, işini karmaşık göstererek kendini Süpermen olarak tanıtma sevdalısı megalomanyakların gösterdiği/anlattığı kadar karmaşık değil, yapamazsın dedikleri her şeyi yapar, anlamazsın dedikleri her şeyi anlarsınız, yeter ki kendinize inanın ve güvenin.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here