Host Dosyası Değiştirme Aracı

0
968

Hosts ya da yaygın kullanımıyla host dosyası, bir internet sitesine girebilmek için ihtiyaç duyulan Internet Protocol olarak bilinen IP adreslerinin yazılı olduğu dosyadır. Kullanıcının istediği internet sitesine girmek için, İnternet tarayıcı satırına sitenin adresini yazmasıyla birlikte, bilgisayarınızın işletim sistemi öncelikle kendi dosyaları arasında bulunan hosts dosyalarında bu internet sitesinin adresini arar.

Bu dosya aracılığı ile yerel network üzerinde sahibi olmadığımız bir domain’i çalıştırabilir veya kullanıcıların girmesini istemediğiniz bir adresi yine bu dosya aracılığı ile engelleyebilirsiniz.

Orjinal Kaynak : http://www.vargonen.com/blog/host-dosyasi-nedir/#Hosts_ya_da_Host_Dosya_Nedir

Host dosyası;

  • Windows : C:\Windows\System32\drivers\etc
  • Linux : /etc/hosts
  • OSX : /etc/hosts

konumunda bulunur.

Ağ yöneticileri için hosts dosyası sürekli olarak değiştirdiğimiz bir dosya olduğundan, bu dosyayı kolaylıkla düzenleyerek kaydedebilmemiz için ufak bir uygulama geliştirdik.

Uygulamanın sorunsuz çalışması için sağ tuş ile tıklayarak “Yönetici Olarak Çalıştır” seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

Uygulama Windows 7-8-10 sürümlerinde denenmiştir, yapılan denemelerde bir sorun ile karşılaşılmadığı gibi uygulamayı kullanmak kullanıcının sorumluluğundadır, oluşabilecek herhangi bir sorun veya hasardan FSC TEKNOLOJİ sorumlu tutulamaz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here